Toimiva neukkari

Hetkinen… Tuliko fläppitauluun paljon hyviä merkintöjä, jotka pitäisi koota ja saada jakoon kokouksen osallistujille? Joku teistä todennäköisesti kuvaa arkit ja/tai kirjoittaa niiden muistiinpanot puhtaaksi? Entä kun fläpäristä loppuu paperi eikä sitä ole muistettu tilata lisää? Tai tussit ovat kuivuneet?

Vai loppuiko valkotaulusta tila, kesken kokouksen, mutta asiat sieltä pitäisi saada talteen? No, ilmeisesti otat kännykän kauniiseen käteen, ja nappaat kuvan ennen kuin siihen pyyhitään tilaa. Valkotaulu pitää välillä myös putsata perusteellisesti.

colored-whiteboard-markers-on-whiteboard-marker-tray-in-office-picjumbo-com.jpg

Onko samaisissa tiloissa erikseen projektori, iso TV tai näyttö, josta näytetään PowerPointit ja muut materiaalit tietokoneilta? Vai katsovatko kaikki esitystä omilta koneiltaan? Jos yrityksessänne käytetään videoneuvotteluja tai etäpalavereja, onko käytössä erillinen kamera, kaiuttimet ja mikrofoni?

Okei, en enää kiusaa kysymyksillä. Tarjolla on tekniikoita, jotka korvaavat esitysnäytön ja fläpärin eli näyttö toimii myös kosketuksella ja ”kynällä” ja siihen saadaan digitaalinen, portaattomasti rullautuva valkotaulu. Tähän tehdyt muistiinpanot ja esitykset on mahdollista tallentaa ja jakaa suoraan ruudulta. Kuva voidaan syöttää ruudulle usein myös langattomasti useista eri lähteistä – myös kännyköistä.

Tällaisella ratkaisulla säästyy työaikaa, kun kenenkään ei tarvitse välttämättä käyttää aikaansa erillisten muistiinpanojen täyttämiseen ja niiden siistimiseen. Jokaisella on kuitenkin fläppitaulua tai valkotaulua vastaava mahdollisuus osallistua muistiinpanojen ja esityksen luontiin ja esitykseen saadaan samaa inhimillisyys mukaan, koska merkinnät voidaan piirtää ja kirjoittaa vapaalla kädellä.

x-03

Parhaimmillaan näyttö toimii myös etäneuvottelussa eli siinä on kamera(t), mikrofoni(t) ja kaiuttimet. Ja myös kuva voidaan luonnollisesti jakaa kaikkine muistiinpanoineen kaikille osallistujille. Näin jokaisella kokouksen osallistujalla on keskenään samanlainen pohja muistiinpanoille. Tarjolla on myös malleja aitoon, samanaikaiseen tiimityöhön eli niissä useampi osallistuja voi tehdä yhtä aikaa merkintöjä samaan esitykseen.

Tällaiset näytöt voidaan asentaa siirrettävälle jalustalle tai seinä- tai kattotelineelle ja niihin voidaan yhdistää tarvittaessa useita muita ohjelmalähteitä. Osa näytöistä voidaan asentaa ja jopa kääntää kesken käytön pystyasentoon.

Jos tilaan ei haluta näyttötekniikkaa näkyville, mutta halutaan kuitenkin hyvä ja kookas esitysnäyttö sekä äänentoisto, tarjolla on myös sisustuksellisia ratkaisuja kuten kotimainen Artome. Artomen ratkaisu ei vaadi kiinteitä asennuksia, vaan vaalea tausta sekä virtapistoke riittävät ja käytössä on vaihtoehdoista riippuen minimissään 75″ tai 120″ kuva ja mahtava äänentoisto. Ratkaisu on myös helppo siirtää eri paikkaan tilassa tai täysin toiseen tilaan.
Milloin siis laitetaan teidän neuvottelu- ja kokoustilat kuntoon?

 

Lasse Laitinen
044 975 4003
lasse.laitinen(at)datagroup.fi

P.S. Tässä vielä linkkejä muutamiin ratkaisuihin:
http://www.samsung.com/fi/business/monitors/smart-signage-samsung-flip/
http://avioninteractive.fi/tuotteet/kosketusnaytot/trutouch-x-sarja/
https://home.smarttech.com/
http://artome.fi/toissa/

%d bloggaajaa tykkää tästä: